Veera Ruoho kansanedustaja ja Espoon kaupunginvaltuutettu Valtsikan uumenissa poliisi pohtii

Prostituutiokin lisääntymässä?

Poliisille lisäresurssit ja lainsäädäntö kohdalleen!

Suomi on Euroopan maista neljän kärkimaan joukossa siinä, miten paljon olemme vastaanottaneet turvapaikanhakijoita suhteutettuna asukasmääräämme.  Tiedossamme on , että suurin osa turvapaikanhakijoista on naimattomia miehiä. Valitettavan usein olemme saaneet lukea turvapaikanhakijoiden olevan epäiltynä seksuaalisiin häirintätapauksiin, ja jo useampiin raiskaustapauksiin. Meihin kansanedustajiin otetaan yhteyksiä ja kerrotaan miten erilaisin tavoin turvapaikanhakijamiehet ovat lähestyneet jopa hyvinkin nuoria tyttöjä.  Tämä on luonnollisesti aiheuttanut raivoa kansassamme, mutta myös niissä turvapaikanhakijoissa, jotka eivät syyllisty naistemme oikeuksien loukkaamiseen. 

Nyt turvapaikanhakijoita vinkataan olevan myös prostituoitujen asiakkaina.  Niin prostituutiossa kuin ihmiskaupassa pätee vanha kysynnän ja tarjonnan laki, mikä valitettavasti näkyi myös työskennellessäni kansainvälisissä kriisinhallintatehtävissä: Kun iso joukko kansainvälisiä avutustyöntekijöitä, rauhanturvaajia ja kriisinhallinnassa työskenteleviä ihmisiä saapui toimialueelle, kyseinen bisnes alkoi myös kukoistaa. Viimeisimpiä YK:nrauhanturvaajien epäilyjä seksuaalisia hyväksikäyttötapauksia on raportoitu mun muassa Haitissa, Liberiassa ja Keski-Afrikan tasavallassa, vaikka YK:lla on ollut jo pitkään voimassa ns nollatoleranssi minkääntyyppiseen seksuaaliseen häirintään.

Ruotsissa poliisi pelkää, että heiltä kadonneet turvapaikanhakijalapset ovat joutuneet ihmiskaupan uhreiksi, ja että heitä käytettäisiin hyväksi juurikin prostituutiossa. Meillä Suomessakin on toki riittävästi aikuisia prostituoituja, joilta turvapaikanhakijatkin "voivat" ostaa palveluja, mutta ajatuskin siitä, ettei poliisin resurssit riitä varmistamaan sitä, etteikö jossain pääkaupunkiseudun "luukussa" ole joku lapsi pakotettuna prostituutioon , on suorastaan kuvottava. Toinen kysymys on , että millä rahoilla turvapaikanhakijat ostavat seksuaalipalveluja prostituoiduilta? Tätä on myös ihmetelty, kun he matkustelevat taksikyydeillä juopuneina.  

Sanomattakin pitäisi on selvää, ettei tässä ilmeisen pysyvästi muuttuneessa toimintaympäristössä ole varaa säästää poliisin resursseja, vaan päinvastoin niitä on pakko lisätä . Poliisille, mukaanlukien Suojelupoliisille kaivataan lisää resursseja ja lainmuutoksia, jotta kykenemme ennaltaestämään myös kansallista turvallisuutta uhkaavat rikokset. Se, että KRP onnistui pidättämään kaksi terroristiepäiltyä, on toki merkki suomalaisen poliisin ammattitaidosta, mutta resurssipulan ja tiedustelutoimintaa estävän lainsäädäntömme takia on hyvin mahdollista, että kyseessä eivät olleet ainokaiset tapaukset, jotka ovat jo päässeet maahamme.  Lisäksi on enemmän kuin todennäköistä, että vastaavanlaisella rikoshistorillla varustettuja henkilöitä tulee maahamme jatkossa enemmän: Kiinnijäämisen riski on suhteellisen pieni suuren hakijamäärän vuoksi versus poliiisin resurssit. Ja onhan se totta, että kiinnijääminenkään ei ole mikään pelote, koska  suomalaiset vankilaolot ovat hotellielämään verrattavaa luksusta huonoista oloista lähteneille. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Hyvä ja tarpeellinen blogi, Veera! Täällä ei ymmärretä varmasti vieläkään, mitä kaikkea suuri ja hallitsematon pakolais-ja siirtolaismäärä Suomelle voi aiheuttaa. -Kannattaisin myös ehdottomasti sitä Tanskan mallia, jossa turvapaikanhakijat osallistuisivat omaan ylläpitoonsa, jos heillä on siihen varaa, koska joillakin ilmeisesti on. -Mutta prostituutiosta tuli mieleen myös toinen vaara. Kun nuorten saamia tukia Tanskassa laskettiin viime vuonna (demarihallitus), sen huomattiin lisäävän nuorten prostituutiota, koska"jostakin ne rahat on pakko saada". Tällaisiin tukiin ei kannattaisi kajota ollenkaan, koska sillä on niin paljon negatiivisia vaikutuksia.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Parempi että harjoittavat prostituutiota kuin että varastelisivat.

Bordellit pitäisi laillistaa, kuten Hollannissa. Siellä päin ilotyttö ja rattopoika ovat ammatteja muiden joukossa ja seksipalveluiden myyminen on veronalaista toimintaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miksi on niin yleistä ihmetellä turvapaikan hakijoiden rahankäyttöä?
Eivät he edes väitä paenneensa köyhyyttä, vaan sotaa. Useat heistä voivat olla varsin varakkaitakin. Ja valtaosa toimeentulevia, sellaisia, jotka saattavat joskus matkustaa taksillakin. Tosin harvemmin juovuspäissään, koska juopuminen ei juuri kuulu niihin kulttuureihin, joista Suomeen viime aikoina on turvapaikan hakijoita saapunut.

Enkä oikein usko, että taksikuski juopuneelta matkustajalta välttämättä tulee kysyneeksi "oletko sinä turvapaikan hakija", joten on tuossa hiukan urbaania legendaakin mukana.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

"kiinnijääminenkään ei ole mikään pelote, koska  suomalaiset vankilaolot ovat hotellielämään verrattavaa luksusta huonoista oloista lähteneille."

Tähän vielä tarttuisin sen verran, että vankilaoloja pitäisi merkittävästi huonontaa. Hieman siivouskomeroa isompaan betonikopperoon ei mitään muuta kuin käsienpesuallas, paikka tarpeidenteolle sekä koinsyömä patja. Ruuaksi pelkkää vettä ja kauravelliä. Pakotetaan lisäksi vangit kuuntelemaan Tauskin koko diskografia 24/7 jatkuvalla repeatilla. Vaikka ei suomea ymmärtäisikään, niin Tauskin määkiminen on niin kamalankuuloista, että korvat alkavat ennemmin tai myöhemmin vuotaa verta. :-) ;-) :-D

Eutanasia pitäisi lisäksi laillistaa ja soveltaa sitä niin, että myös vankilaan joutuneet voisivat halutessaan anoa sitä itselleen. Kuvailemieni ankeiden ja askeettisten vankilaolosuhteiden jälkeen eutanasia alkaisi kuullostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Toimituksen poiminnat